Två svenska kulturarv möts i ett unikt glöggsamarbete!

 

Den anrika och klassiska restaurangen Ulriksdals Värdshus, som ingår i restaurangkoncernen Svenska Brasserier vilka innehar sju välkända Stockholmsrestauranger, väljer att servera Lilla Hyttnäs Ekologiska Starkvinsglögg till sina ca 17 000 julbordsgäster 2018.

 

Under hösten fick vi höra av Marie Grönlund, vår säljare & sommelier på Moestue, att de hade ett glöggprojekt på gång vilket gjorde oss nyfikna säger Rolf Nilsson, källarmästare på Ulriksdals Värdshus. ”När vi sedan fick prova Lilla Hyttnäs, höra historien och samarbetet med Carl Larsson-gården kände vi att detta var ett naturligt och menat samarbete. Lilla Hyttnäs har alla de klassiska smakattributen som vi tycker att en glögg skall ha. Att den dessutom är ekologisk och har en fräschhet med lite mindre socker är precis såsom vi på Ulriksdals Värdshus vill att en traditionell glögg skall smaka”

 

För ytterligare information kring

Ulriksdals Värdshus
Kontakta: Rolf Nilsson
rolf.nilsson@ulriksdalsvardshus.se

Carl Larsson-gården
Kontakta: Chia Jonsson
cj@carllarsson.se

För ytterligare information kring glöggen, bilder eller prover
Kontakta: Daniel Gyhlénius
daniel@moestue.se

Pressrelease


Carl Larsson-gården och Moestue Sverige inleder ett långsiktigt glöggsamarbete!

 

Efter 3 års diskussioner och planerande är den äntligen här, Lilla Hyttnäs Ekologiska Starkvinsglögg som lanseras den 7:e november. Lilla Hyttnäs, som även är namnet på Carl Larsson-gården i Sundborn, har varunr: 71269 I pris: 99 kr I 750 ml I alk. 15% I finns i begränsad upplaga.

 

”På juldagsmorgonen tände Carl två ljus i alla fönster och väckte familjen. Sen gjorde han glögg i köksspisen medan Karin kokade kaffe. De plirade lycksaligt och halvsömnigt åt varann enligt Carl. Kaffet kokade över, och både kardemumman och sockerstycket till glöggen började brinna på halstret så att lågan flammade högt upp i skorstenen. Men det blev ordning på det också. Sedan for hela huset med släde till kyrkan, iklädda varma pälsar medan kyrkklockornas ljud dånade ut i den svarta morgonen.” Ur kommande boken ”En matbok” som släpps i december 2018 och är skriven av Elisabeth Svalin Gunnarsson.

 

Pressrelease

 

Pressträff kommer att hållas på Lilla Hyttnäs

Adress: Carl Larssonsväg 12, 790 15 Sundborn

 

För ytterligare information kring pressträff kontakta Chia Jonsson, cj@carllarsson.se

För ytterligare information kring glögg, bilder eller prover kontakta Daniel Gyhlénius, daniel@moestue.seCarl Larsson-utställning i Japan 2018

 

”Carl Larsson and his Home – Art of the Swedish Lifestyle”

Visas på Seiji Togo Memorial Sompo Japan Nipponkoa Museum of Art i Tokyo under tiden 22 september–24 december 2018.

Carl Larssons målningar och Karin Larssons inredningskonst är med sina skarpa konturer och dekorativa effekter starkt influerade av japansk estetik.

Den 22 september öppnade en omfattande utställning i Tokyo med målningar, möbler och textilier som förmedlar en idé om inredningsidealen i konstnärshemmet i Sundborn i Dalarna.

Inlånen kommer till största delen från Carl Larsson-gården, Thielska Galleriet, och Göteborgs konstmuseum.

– Carl Larsson sa själv ”såsom artist är Japan mitt fosterland.”.

Mot den bakgrunden blir det extra intressant att visa hans konst i Japan. Carl Larsson-gårdens chef, Chia Jonsson menar på att det är fantastiskt att vi får möjlighet att visa Carl och Karins konstnärskap i Japan.

Pressrelease

 Spännande dräkter och föremål från Carl Larsson-gårdens gömmor.

Kom och gå med på en ordinarie visning under september och oktober!

Vi vill även denna höst ta fram några av de föremål och kläder som i vanliga fall inte visas. I Carls målningar finns många detaljer från det vackra konstnärshemmet, men var finns alla föremål och textilier idag?

 

 

PRESSMEDDELANDE

Ladda ner texten här:
Spännande dräkter och föremål från Carl Larsson-gårdens gömmor.

 

Presskontakt:

Chia Jonsson

Chef Carl Larsson-gården

Director Carl Larsson-gården

Telefon och e-post

+46(0)23-603 77

+46(0)73-0870601

cj@carllarsson.se


Caroline Edman

Publikansvarig Carl Larsson-gården

Head of Public Outreach

Telefon och e-post

+46(0)23-600 53

caroline@carllarsson.se