DSC_0607

60-70 st
Ingredienser
1kg ljus sirap
17dl vetemjöl
1msk kaliumkarbonat (pottaska)
1msk hjortronsalt
1/2dl kokande vatten

 

Anvisningar

Koka upp sirapen och låt den svalna.

Rör ut pottaskan och hjortronsalter i 1/2 dl kokande vatten. Rör tills allt har blivit riktigt löst. Rör ner blandningen i sirapen.

Tag undan lite av mjölet till utbakningen och rör ner resterande mjöl, lite i taget till en ej allt för hård deg.

Kavla ut degen, ev. med mera mjöl, till högst 2 mm tjocklek och ta ut kakorna med måttet.

Lägg dem på smort bakplåtspapper, kakorna kan annars lätt fastna.

Gräddas i mitten av ugnen i 225 grader i 6-7 min.

 

Servera pepparkakorna med smör och en stark ost t. ex. cheddar.

 

 

Lycka till!
Ät och njut!