äppelskördfolkuni kopiera

1904 lär det ha varit ett enastående fruktår i Sundborn. Karin hade, enligt Carl, klivit in med härskarinnefasoner i äppellunden och beordrat sitt följe att knipsa ned vartenda äpple, utan att skada träden. Även fallfrukten skulle tas till vara!

 

Ta till vara på er frukt precis så som Karin gjorde och var varmt välkomna till oss på äppeldag den 16 september kl. 11.00 – 15.00.

Christina Högardh-Ihr, författare till Karin Larsson och blommorna i Sundborn, kommer och ger oss äppeltips, allt från odling och sortval till skördetips och recept. Vi bjuder på smakprover m.m.

 

Samtidigt håller vår granngård Stora Hyttnäs en lökdag där Kniva Trädgårds André Strömqvist och Knektbo växters Eva Dahlberg finns på plats lördagen den 16 september kl 11-15. Med sig har de vårlökar och en del perenner till försäljning, många av lökarna är historiska sorter och plantorna är hemodlade. Passa på att ställa dina trädgårdsfrågor till dess fenomenala trädgårdsarbetare!

 

Dagen till ära anordnas det även en äppelpajstävling!
För att delta i denna kan du spontant dyka upp med en äppelpaj i famnen som du ställer upp på vårt tävlingsbord där juryn sedan kommer att bedöma bakverken.
Pajen behöver vara inlämnad till tävlingen senast kl. 12.00.
Vinnaren annonseras vid 14.30.

Må bästa paj vinna!

 

18 Aromaladda nedladda ned (1)