Elisabeth Svalin Gunarsson

Inspiration, recept och mathistoria från Sundborn
Köp boken från vår webbshop.

År 1899 kom Carl Larssons bok Ett hem ut. Genom den blev vi bekanta med familjen Larssons värld på Lilla Hyttnäs i Sundborn och kom att älska miljöerna och de vackra rummen.

I En matbok är det nu dags att kliva in i köket tillsammans med Karin bland grytor och kastruller. Karin var en skral matlagerska när hon träffade Carl men med åren kom hon att kallas en riktig ”gourmette”, lagade en hel meny till Prins Eugén och experimenterade med nya recept i vardagen och hittade på trevliga små rätter.

 

EN MATBOK – är berättelsen om Carl och Karin Larssons matliv. Från fester, vin och upptåg till vardagens enkla mat som Karin med sin blick för det vackra gjorde till en vardagsfest. Karins roliga matuppfinningar har sin plats liksom rätter och matvaror från den franska byn Grez-sur- Loing där Carl och Karin möttes och bodde några år. Mer matinspiration ger deras resor till andra länder och Sundborn i Dalarna där de levde.

Familjens brevväxling, som är grund till boken, bjuder på intressant kulturhistoria om mat och matvaror, tankar och händelser i smått och stort. Bokens många foton och Carls målningar öppnar dörren till Sundborns kök och matsal och inspirerar till matlagning i Carls och Karins fotspår.
Bokens originalrecept har inspirerat kocken och matkreatören Görgen Tidén att ge en del av dem ny kulinarisk höjd för vår tids smaklökar.

Följ med på en spännande matresa i tid och rum.

 

  Boka ett föredrag med Elisabeth Svalin Gunnarsson.
Kulturträdgården AB
info@kulturtradgarden.se