Lilla Hyttnäs Glögg

Juletider nalkas och vad kan då värma bättre än Lilla Hyttnäs glögg?
War välkommen kära du, till Carl Larsson och hans fru!

 

”På juldagsmorgonen tände Carl två ljus i alla fönster och väckte familjen. Sen gjorde han glögg i köksspisen medan Karin kokade kaffe. De plirade lycksaligt och halvsömnigt åt varann enligt Carl. Kaffet kokade över, och både kardemumman och sockerstycket till glöggen började brinna på halstret så att lågan flammade högt upp i skorstenen. Men det blev ordning på det också. Sedan for hela huset med släde till kyrkan, iklädda varma pälsar medan kyrkklockornas ljud dånade ut i den svarta morgonen.”

Ur boken ”En matbok” som släpps i december 2018 och är skriven av Elisabeth Svalin Gunnarsson.

 

Lilla Hyttnäs Ekologiska Starkvinsglögg har blivit utsedd till Årets Glögg 2019 och 2020 av vinmagasinet Livets Goda94 poäng och årets glögg utan tvekan!
Även SvD topprankade Lilla Hyttnäs i förra årets glöggtest med 5 av 6 tärningar.

 

I Sundborn ligger Lilla Hyttnäs som också är namnet på Carl Larsson-gården. Lilla Hyttnäs Ekologiska Starkvinsglögg är en traditionellt kryddad glögg med lite lägre sockerhalt, inspirerad av Carl och Karin Larsson.

 

Daniel på Moestue Sverige beskriver Lilla Hyttnäs så här, “doften är klassisk med inslag av kardemumma, kryddnejlika, kanel, sura körsbär, russin, honung, ingefära och apelsinzest. Smaken är intensiv men mjuk, med en balanserad sötma som bärs upp av en fräschör och saftiga körsbär, kardemumma, kanel och apelsin. Avslutet är långt, härligt kryddigt utan att bli sockerkladdig vilket varit viktigt för oss”. Representanter från Carl Larsson-Gården har varit delaktiga i framtagningen av receptet.

 

Servera gärna Lilla Hyttnäs varm med russin, skållade mandlar och en liten apelsinzest till glöggminglet. Goda tilltugg är pepparkaka med cheddarost precis som Carl och Karin serverade sin glögg, eller varför inte till salta mandlar. Ibland behöver man inte krångla till det.

 

 

Lilla Hyttnäs Ekologiska Starkvinsglögg
har varunr: 71269-01 | pris: 99 kr | 750 ml | alk. 15% VOL.

 

Finns inte Lilla Hyttnäs i just din butik så är det det enkelt
att beställa den dit via Systembolagets hemsida eller
vid kontakt i din butik

 

För ytterligare information kring Carl Larsson-gården kontakta
Chia Jonsson: cj@carllarsson.se

För ytterligare information kring glöggen, bilder eller prover kontakta
Daniel Gyhlénius: daniel@moestue.se