H&M:s Conscious Exclusive-kollektion 2018 är inspirerad av det hyllade svenska konstnärsparet Karin och Carl Larssons hem i Sundborn, Dalarna. Den innehåller de nya hållbara materialen återvunnet silver och ECONYL®, en 100 procent återvunnen nylonfiber tillverkad av fisknät och annat nylonavfall. Conscious Exclusive-kollektionen 2018 kommer att finnas tillgänglig på hm.com och i utvalda butiker från den 19 april.

 

För det sjunde året i rad visar Conscious Exclusive-kollektionen vilka möjligheter det finns med hållbart mode, där fokus ligger på utveckling och innovation. Förutom TENCEL™, återvunnen polyester och ekologiskt linne introducerar H&M två nya material i kollektionen: ECONYL® och återvunnet silver. ECONYL® har vävts till skira tyger med dramatiska broderier som återfinns i en vacker vit bröllopsklänning i spets och i en kortare romantisk gråblå spetsklänning med långa ärmar. Smyckeskollektionen som är i återvunnet silver har hämtat inspiration från detaljer i Karin och Carl Larssons konstnärliga hem Lilla Hyttnäs.

 

H&M Conscious Exclusive-kollektionen 2018 är inspirerad av det kreativa konstnärsparet Karin och Carl Larssons hem Lilla Hyttnäs i Dalarna. Vackra tavlor och gobelänger har tolkats av Conscious Exclusives designteam. Resultatet är en modern kollektion med vackert designade plagg, skor och accessoarer skapade av hållbara material såsom återvunnnen polyester och tencel.