Karins flora i Carls ateljé

med Sofia Vusir Jansson och Pernilla Norén


Lördagen den 15 juni

kl 14.00 –  19.00

Pris 3.995 kr

 

Karins flora i Carls ateljé

med Sofia Vusir Jansson och Pernilla Wåhlin Norén

 

För första gången ger Pernilla och Sofia en workshop på plats i Carls ateljé – ett unikt tillfälle att vara kreativ i historisk miljö. Med konsten direkt närvarande skapar vi blomsterarrangemang i pappersblomsformat. Vi inspireras av Karins och Carls värld av skicklighet i lekfullhet och komposition. Med dig hem kommer du ha en bukett inspirerad av Karin, hennes väninnor och trädgården på Lilla Hyttnäs. Tillsammans skapar vi pelargonen, krasse och näckrosen. Pernilla och Sofia tolkar också Karins ikoniska blomstertrappa på ett nytt sätt och inspirerar till sommarfestens dukade bord.

Workshopen Karins flora är en fullspäckad kurs på hela fem timmar. Blommorna är naturtrogna, och uppbyggda med stjälk, pistiller och kronblad. Genom steg-för-steg beskrivningar får du som deltagare praktiska verktyg, materialkännedom och bred grund att utveckla ditt egna uttryck. Även om du inte tidigare skapat pappersblommor kan du deltaga.

Allt material ingår.

 

Sofia Vusir Jansson –  Sofia är konstnär, formgivare och författare. De senaste åren har hon skapat pappersblommor i alla dess former, bla i återkommande kollektioner för Svenskt Tenn och för utställningar på Sven-Harrys konstmuseum, Skansen och Fredriksdal. I höst är hon aktuell med boken Pappersblommor för Natur & Kultur Fakta, en guide i hantverket att skapa blommor utav papper.

Pernilla Norén – Pernilla är arkitekt, författare och konstnär. Hon har en bakgrund som husarkitekt men arbetar idag som stadsarkitekt och använder ofta slöjden som arkitekturpedagogisk metod. Förra året gav hon ut boken Skogen & Slöjden för Natur & Kultur Fakta. I sommar är hon aktuell med ett verk på Havremagasinets utställning “Hem”.

 

Duon delar med sig av kreativitet och skapande
via instagram @pernillawnoren och @sofiaatmokkasin

 

Kostnaden för kursen är 3.995 kr per person, inklusive materiel, fika, entré till Konsthallen Kvarnen, Karin konsten Kamraterna (häfte) och en reproduktion.

Anmälningsavgiften, ingår i avgiften, 1.000 kr är bindande, återbetalas ej vid ev avbokning

 

Vi förbehåller oss rätten att ställa in workshopen om det är för få deltagare. Då återbetalas avgiften.

 

Passa även på att boka in dig på en guidad visning.

BOKA HÄR