Mat och kultur intresserar och inspirerar!

Låt smaklökarna få sitt när du besöker lokala och småskaliga producenter.
Mat finns att köpa med hem eller avnjuta på plats.


Restaurang och Café Hyttstugan

Välkommen att avnjuta en genuin matupplevelse på Hyttstugan i vackra Sundborn med Carl Larsson-gården som närmaste granne. Här ligger  fokus på närproducerade och lokalodlade råvaror av högsta kvalitet, du bjuds på rustika rätter med äkta smak av Dalarna. Buffén serveras  klassiskt, det kalla ska komma före det varma och avslutas med en härlig dessertbuffé. Välkommen att ta del av världsarvet!
För mer information om öppettider och servering.
www.hyttstugan.nu

Falu Gruva

Falu Gruva är en unik plats som bjuder på en fascinerande resa genom Sveriges historia. Guidade turer under jord tar dig till en plats som har haft en avgörande betydelse för hela Sveriges ekonomi och utveckling. Besök Gruvmuseet, vandra runt i den vackra omgivningen och lär dig mer om kulturen och det samhälle som växte upp runt gruvan.
Upptäck Falu Gruva och upplev historiens skatter på nära håll.

www.falugruva.se – Mat och dryck

Skedvi Bröd

Skedvi Brödhar utvecklats till en matdestination med saluhall, restaurang och mejeri. 
Hjärtat i hela verksamheten är knäckebrödsbageriet där ugnarna eldas med gran- och tallved. Sommartid öppnas gårdsplanen med shopping, kafé och växthus. En miljö som för tankarna till varmare breddgrader, men som finns på vischan i södra Dalarna,20 minuter från Borlänge.
www.skedvibrod.se

Murboannas

Murboannas Hantverksmejeri, Butik & Cafe ligger vackert beläget knappt 10 minuter från Borlänge Centrum. Här kan du köpa mejeriets egna ostar och annan lokalproducerad mat och hantverk. I det stora mysiga caféet serveras både ostbrickor, lunchmat och hembakat fika.
www.murboannas.se

Sahlins struts

Låt dig fascineras av nutidens dinosaurie, strutsen! Det är ovanliga djur men för övrigt är Sahlins Struts en vanlig bondgård, med gårdsbutik, restaurang och eget bryggeri. I butiken finns allt som tillverkas på gården och mer därtill. Det egna sortimentet erbjuder delikatesser, hudvård och presentartiklar. Testa hamburgare av strutskött och strutsägglass till efterrätt! Här finns lekpark för barnen och du kan både äta, fika och njuta.
www.sahlinsstruts.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen till fem besöksmål i Dalarna där dåtid, nutid och framtid möts.

Ladda ner pdf